Curator

Gerard van den Broek
Gerard van den Broek is bij Short Filmfestival Roosendaal betrokken vanwege de totaal nieuwe manier om een breed publiek in aanraking te brengen met film en met jonge filmmakers.

"Door te kiezen voor niet direct voor de hand liggende locaties en creatieve cineasten de ruimte te geven om hun publiek te bespelen, hoop ik op een heel spannend resultaat dat filmisch interessant is, maar dat ook iets doet met het stadsleven."

Gerard van den Broek heeft uitgebreide ervaring op het gebied filmfestivals. Sinds 2014 is hij betrokken bij het NYC Independent Film Festival in New York als curator van documentaires. In Nederland organiseert hij sinds 2004 het INPUT Documentaire Festival op het Media Park in Hilversum. Daarnaast is hij eindredacteur televisie voor NOS Nieuws.


NYC Independent Film Festival
Het NYC Independent Film Festival is een internationaal filmevenement begin mei, dat zich helemaal richt op onafhankelijke filmmakers. Om die makers een podium te bieden voor een breed publiek en om hun films te laten zien aan de Amerikaanse entertainment industrie, worden er jaarlijks zo’n 270 films vertoond op meerdere locaties in de stad. Daaronder ruim 60 documentaires, geselecteerd uit een aanbod van enkele honderden inzendingen.

INPUT Documentaire Festival
Het INPUT Documentaire Festival richt zich vooral op de professionele filmmakers, TV-journalisten en programmamakers in Nederland. Ook filmstudenten hebben een eigen festival-dag op INPUT. Dit tweedaagse evenement wordt jaarlijks door zo’n 800 professionals en studenten bezocht. Het programma concentreert zich volledig op actuele nieuwsontwikkelingen en sportdocumentaires en internationale documentairemakers presenteren er hun nieuwe films en geven masterclasses aan collega's en studenten. INPUT is het belangrijkste platform in Nederland voor programmamakers van het Nederlandse publieke omroepnetwerk en wordt ondersteund door de NOS, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en de VPRO.